Drömmen för någon som gillar att surfa bräda är Nya Zeeland. Långa folktomma stränder och oändligt med tillfällen att elegant balansera på våg efter våg. Robert har egen erfarenhet av Kiwilandet. Han har njutit av dessa guldmöjligheter.

Men surfing kan även vara småorter utmed Vänern. Som Hällekis och Medhamn. Fast det är inte lika förtrollande. Där behöver det blåsa mellan kuling och storm för att det ska uppstå vågor av den karaktären som krävs för att forsa fram på brädan.
Det bygger dock upp en annan slags karaktär. Din egen.
”Man får inte surfa mycket. Men man blir urstark på att paddla” ler Robert.

Exakt så inleddes surfarintresset som kompisarna hade importerat från Australien och som Robert surfade vidare på under några år. Men nu är det satt på paus. Sin lediga tid spenderar han helst ihop med frugan och sönerna. Samtidigt har han upptäckt andra sysselsättningar som täcker in behovet av motion, nöje och njutning.
Kaloriförbränningen sker på cykel. Vätternrundan har blivit årlig morot för den regelbundna träningen på sadeln. Snackar vi förströelse ägnas en och annan stund till historiska romaner. En favoritsvit är ”The Kingdom” som utspelas under vikingatiden. Bokserien skildrar livet för en brittisk pojke som sju år gammal blir bortrövad från sin familj av en dansk vikingahär.

Och när smaklökarna pockar på uppmärksamhet kommer Roberts hobby som amatörbryggare av öl väl till pass. ”Jag gillar känslan att man utfört något själv. Ett hantverk kort och gott. I stället för att knyppla tillverkar jag en god pilsner” menar han. Bästa brygden han framkallat ur det egna karet hemma i Mariestad är en honungsale. Honungen är slungad i Töreboda där hans pappa har en biodling ihop med en bekant. Det finns alltså guldmöjligheter även på hemmaplan – om man bara skiftar intresseområde.

Jobbar du redan på InExchange?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@inexchange.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor