Många drömmer om att åka båt på Sveriges blå band och bland annat passera Sjötorps åtta slussar, de som är portarna mellan Göta kanal och Vänern. Men det här med seglarliv är inget för Daniel. Anmärkningsvärt nog. Han är nämligen uppvuxen i just Sjötorp. En ort synonym med båtar och bandy. Klassiska Elless IF jagade förr det neonfärgade nystanet på parketten utmed Isbanevägen.
Daniel promenerar dock hellre uppför Seven Sisters Road i London. Till White Hart Lane. Det är fotbollslaget Tottenhams hemvist. Han har varit där och sett Spurs utklassa Manchester City. Han återvänder gärna. Särskilt som nästa besök blir mer komfortabelt. En helt ny stadion har byggts sedan han var där senast. Vägg i vägg med den gamla.

”Sportintresset är jättestort” vittnar Daniel om och nämner likaså hockeygänget Modo som en favoritklubb han följer intensivt. När Per Svartvadet höjde SM-bucklan 2007 kan ni räkna med att denne inbitne supporter från Mariestad jublade högt.
Annars är Daniel stillsam av sig. Han gillar dataspel och kollar mycket film. ”Alltså, första gången jag såg ’Memento’, det var verkligen speciellt. Det är den känslan jag vill hitta tillbaka till när jag ser andra filmer” säger han smått drömmande.
Fast hur den där känslan var, och kanske är, kan inte Daniel beskriva i ord. Frågan möts av tystnad tills han slutligen klämmer fram:
”Man känner sig lite som nu…helt stum.”

Förhoppningsvis blir det annorlunda när Daniel springer Göteborgsvarvet. För det lovar han att göra. Och då vore det förödande om han reagerar likadant.
Ja, att han blir stum vill säga.

 

Jobbar du redan på InExchange?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@inexchange.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor