Eva Schelander

Eva Schelander

Ekonomichef – Ekonomi

Hjobon Eva jobbar med ekonomi. Kundsidan och redovisning är hennes stora bitar. Sedan är hon en inbiten hästfantast. När Eva gått hem från jobbet sadlar hon bokstavligen om för att ta hand om sina fyrbenta gunstlingar.
Men det där känner många till.
Så låt oss berätta något ni definitivt inte vet om henne.
Vid en punkt i livet var hon faktiskt inne på att skola om sig. Hon tänkte bli kommunekolog och gick en sådan utbildning, men valde att kliva av sista året.
”Att undersöka 150-åriga ekar och titta med lupp på lavar var inget för mig. Jag kan säga att jag förträngt den tiden. Hårt” förklarar Eva och betonar det sista ordet rejält.
Faktum är dock att yrkesbanan inte bara handlat om räkenskaper och bokföring (”även om siffror förföljt mig”). Hon har jobbat både på restaurang, i travstall och i klädaffär.

Eva kan dessutom redogöra för liknande tvärvändningar när det gäller sport. Handbollsspelandet i Hjos stolthet HK Guldkroken rullade på alldeles förträffligt tills hennes bröder blev tränare. Då lade hon av. Beteendet var ungefär detsamma när det gällde golf. Hon tog grönt kort, men så fort det var fixat åkte klubborna in i förrådet – och så drog hon till stallet precis som vanligt.

Hästintresset ebbar däremot aldrig ut. Hon är en genuin djur- och naturvän, men är för den skull ingen utpräglad mjukis. Handlar det om musik är det faktiskt fördel hårdrock. Hon har sett Guns N’Roses live. Och då syftar vi inte på de dästa mångmiljonärer som varit ute på återföreningsturnéer på senare år. Nej, nu snackar vi the real deal: Use Your Illusion World Tour på Stockholms stadion 1993.
Flera timmar försenade sprang Axl Rose och de övriga ut på scenen och bjöd på ett ursinnigt röj – och Eva rockade loss allra längst fram.

+46500271320

Jobbar du redan på InExchange?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@inexchange.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor